QUI NO ES MOU NO CORRE PERILL DE CAURE

Publicat el

Carta oberta d’Arran la Plana a l’Assemblea de Joves de Benlloch

 

Exposició dels fets:Tres Voltes Rebel-Feslloch2016
Amb motiu de la celebració del Feslloch a la població de la subcomarca del Pla de l’Arc, Benlloch, l’assemblea comarcal d’Arran la Plana ens vam ficar en contacte en l’organització del festival per tal de poder fer uns murals a la zona del camp de futbol que dóna a la zona càmping com porte fent l’Esquerra Indepentista en les darreres edicions del Feslloch. La resposta de l’organització va ser afirmativa sense entrar en detalls d’on podíem fer-los entenent que serien als murs on s’han fet sempre.

 

Així, ahir a la vesprada sis militants d’Arran la Plana ens vam desplaçar fins a Benlloch per tal de fer primer una exploració dels espais disponibles i la posterior realització de dos dels tres murals que havíem decidit fer finalment (un de temàtica feminista, un antifeixista i un independentista). De les dos parets que donaven al càmping on s’han fet els darrers anys els murals, una, enguany està parcialment coberta per una tanca que tapa inclús la meitat superior dels murals que hi havia d’altres anys. Aleshores sols quedava una paret disponible la qual està anegada per vegetació quasi a la totalitat, fins i tot en llocs on altres anys s’han fet murals, quedant així sols disponible una part del mur entre la cantonada i la porta de les dutxes del camp de futbol i uns tres espais més (entre pilar i pilar del mur) a l’altra banda de la porta a les dutxes del camp.

 

En aquestes zones disponibles per fer murals, evidentment, ja hi havien murals de l’any passat que havien estat pintats sobre altres. Estos eren, un d’Arran i SEPC, un grafisme sense signar, i dos fets per l’Assemblea de Joves de Benlloch per a les Festes Braves de l’estiu passat signat com “Braves 2015” col·lectiu el qual va fer aquests murals amb motiu de la seua creació l’any passat, fet que vam conéixer en arribar a casa anit. Aleshores, vam decidir que faríem un, amb fons groc, damunt del d’Arran i SEPC del Feslloch passat, i dos, amb fons blanc, damunt dels altres murs que quedaven, escollint tapar aquells murals que per les seues característiques menys transparentarien que justament van resultar ser els de les Festes Braves. Ens vam disposar a fer, doncs, els que requerien fons blancs i deixant per a hui el del fons groc.

 

Al arribar a casa, com hem dit, ens van avisar de la problemàtica i ens vam disculpar immediatament ficant-nos a disposició de l’Assemblea de Joves de Benlloch per al que fera falta tot entenent que el valor sentimental que tenien estos murals tapats ere irreemplaçable. Amb aquesta Carta Oberta tornem a reiterar les nostres disculpes, sense més excuses que l’exposició dels fets, i tornant a insistir en la nostra voluntat de col·laboració amb l’assemblea de les Festes Braves per al que calgue, tant per a repintar les parets de blanc novament un cop passat el Feslloch, com per a prestar ajuda en tot el que sigue necessari de cara a les festes majors de Benlloch del pròxim 15 d’agost. Així mateix anul·lem la realització de la resta de murals previstos per hui.

 

Atentament,
ARRAN LA PLANA


Comments are closed.