País Valencià, Països Catalans: un poble, una lluita, un futur!

Publicat el

 

9 d'octubre 2016 ArranAquest diumenge es cel·lebra el 9 d’octubre, diada del País Valencià. Una diada que va més enllà de les fronteres autonòmiques i que passa a ser una Diada Nacional dels Països Catalans.

Una diada per a denunciar a l’espanyolisme que porta segles atacant la nostra llengua i cultura a través de les classes dominants valencianes que sempre han “ofrenat glòries a Espanya”. Foren principalment les classes dominants valencianes qui, per “estatus”, van introduir el castellà al nostre territori fins a convertir-lo en un símbol clar d’imperialisme cultural que ataca la nostra llengua i cultura i crea complexos i vergonyes a una gran quantitat de persones que tenen com a llengua materna el valencià o que sent castellanoparlants els agradaria poder comunicar-se en valencià.

Aquesta diada, en donar-li, com diem, un estatus de Diada Nacional dels Països Catalans, pretenem denunciar el vessant regionalista que algunes forces polítiques li volen donar. És impensable pensar que els diferents territoris els quals compartim una mateixa llengua, una mateixa cultura, una mateixa història i un mateix sistema productiu com a territoris de la mediterrània, hajem de ser entitats separades. Si bé és cert que existeixen peculiaritats territorials, també és cert que si fiquem una balança totes les característiques dels diferents territoris que formem els Països Catalans, és evident que guanyen sobradament les condicions materials que ens fan un sol poble que les que ens divideixen. Així, des de la igualtat entre territoris, aquest 9 d’octubre tornarem a repetir que els Països Catalans som UN SOL POBLE amb UNA LLUITA i UN FUTUR COMUNS!


Comments are closed.