84 aniversari de les Normes de Castelló

Publicat el

15590639_397003820631870_2576526152181023115_nEl passat dia 17, va tindre lloc el 84é aniversari de les Normes de Castelló. Per aquest motiu i baix l’amenaça de pluja es va celebrar a la Pèrgola del Passeig Ribalta de Castelló de la Plana l’acte commemoratiu d’aquesta Diada Nacional del Països Catalans.

Tal i com diem al manifest enguany celebravem doblement aquesta Diada donat que també es celebrava els 5 anys de la plataforma Castelló per la Llengua. Una plataforma que aglutina diverses associacions polítiques i culturals en defensa de la llengua, entre les quals s’encontra l’Esquerra Independentista de la Plana.

Paradeta Arran la Plana-SEPC Secundària Castelló

Paradeta Arran la Plana-SEPC Secundària Castelló

La jornada va començar amb la fira d’entitats en la qual vam participar fent, conjuntament amb el nucli del SEPC Secundària Castelló, una paradeta on vendre material per l’autofinançament de les nostres assemblees. Valorem molt molt positiva aquesta experiència donat que va ser la primera paradeta conjunta des del naixement de l’assemblea comarcal d’Arran la Plana el març passat. De la mateixa manera que va ser el primer acte públic del SEPC Secundària després  d’uns anys d’inactivitat. ENHORABONA COMPANYES!

També vam aprofitar la jornada per denunciar, a través de la campanya #NiReiNiPor, la causa oberta a 5 companyes independentistes per la crema de fotos de Felip VI el passat 11 de setembre. El resultat va ser aquesta pancarta feta conjuntament amb Gatzara UJI.

fotoweb1   dsc_0079

Conlloga Muixeranga Esquerra Independentista de la PlanaLa jornada va continuar amb la lectura del manifest i la posterior actuació del la Conlloga Muixeranga de Castelló i la Muixeranga de Xàtiva, les quals van omplir d’emoció l’acte de les Normes mentre sonava la Muixeranga. Finalment, an acabar l’actuació de les Muixerangues, es demuntaren les paradetes per col·locar les taules del dinar que s’allargà fins la sobretaula amb l’actuació de Miquel Gil.

dinar-normes-arran-la-plana

Com a nota discordant, des d’Arran la Plana vam trobar en falta la ja tradicional Manifestació per la Llengua. Considerem que les manifestacions populars al carrer són una eina massa útil com per a abandonar-la. El fet que hi haja un suposat “govern del canvi” no ens pot servir d’excusa per a abandonar el carrer, ja que això implica que l’únic motiu per a manifestar-se era qui estava al govern. No obstant això, des de d’Arran considerem que el carrer és una eina que va més enllà i serveix per a donar a conèixer la nostra estima per la llengua i la voluntat de recuperació i socialització d’aquesta dins la societat de la nostra comarca, del País Valencià i dels Països Catalans.


Comments are closed.